Szakrális élvezetek Tusnádfürdőn - borsátor harmadszor
A bor több mint gasztronómiai alapanyag vagy kiegészítő, több mint hangulatjavító, s végképp több, mint alkoholos ital. A bor szakrális nedű, mely metafizikai dimenziókon keresztül érintkezik termelőjének lelkével és annak a közösségnek a szellemével, mely magáénak tudja azt a földet, ahol a bort adó szőlő termett - a Székely Hírmondó beszámolója, amelyet lapunk rendelkezésére bocsátott.
Bálványosimádó kisvegyes lájtosan
Újabb tábori életképek Tusnádfürdőről: napozás harmóniában, kötélhúzás, dedikálás, kameraemelés magasra és egy érdekes kézmozdulat. Komoly pillanatok komolytalanul és komolytalanok komolyan...
Eső, sár, kaja és pia - tusványosi életképek
Az időjárással idén szerencsénk volt: az elejétől kezdve egyre melegebb lett, és eső is csak egyszer esett; igaz, nem kis mennyiségben. A legnépszerűbb étek a miccs volt, a legnépszerűbb nedű a sör. De szerették a forrásvizet is...
Kiöltött nyelvek, eltorzult arcok – fotóriport révülés közben
Ha az ember egy koncerten beveti magát a „dühöngőbe”, akkor általában átadja magát a zene okozta extázisnak. Ki így, ki úgy: sztoikus nyugalommal, belső rángatózással, észrevétlenül, a zenével együtt hajlongva, eltorzult arccal üvöltve, pogózva és lerészegülten. Meglestük a tábor bulizóit révülés közben…
Akasztják a hóhérokat! - felfedik magukat a gondolások
Íme egy képripcsi (ahogy jeles kollégám mondaná) a gondolás tollnokokról, technikusukról és önkéntes segítőikről, utazás és táplálkozás közben, kialvatlanul és munkásan; úgy, ahogy 800 km-re innét, napi sok-sok órás munka és buli közben illik kinézni. Képek, amelyek elrettentenek bárkit attól, hogy magát fotózza, ha nem ő a téma.
Tusványosi képes exkluzív 2005-ből
Bár a XVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem most ért véget, mégis, a tavalyi fotókat böngészve úgy találtuk, érdemes visszatekinteni, milyen is volt a XVI...
14:00
Mental Map Editor - mentális térképek algoritmizálása
Letenyei László (szociológus), Borbély Botond (programozó, Skysoft)
Ha jól körülnézünk a világban, észrevehetjük, hogy a különböző kiadású térképeken mindig az adott ország van a kép fókuszpontjában. Ezek a térképek arról árulkodnak, hogy az adott nemzet kollektíve miként képezi le a világot. Az EU leendő tagjainak például a tagság többek között azt is jelenti, hogy rákerülnek Európa mentális térképére.
Orbán is ott bulizott Rózsi koncertjén
Jó sokáig tartott a 22-i buli Tusnádfürdőn. A Demjén-koncerten megtelt a nagyrét, és a tömegben bizony ott bulizott Szalai Annamária, Németh Zsolt, Pálffy István és Hernádi Zsolt társaságában Orbán Viktor is. Aztán a koncerteknek vége lett, a Role-t is hiába várta vissza harmadszor a tomboló tömeg, mindenki benyomult a csűrbe, hogy ott ropja hajnalig. Képek Rózsi koncertjéről.
Nyeregbe, magyar!
A XVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem záróbulija után reggel mintegy harminc fiatal bringára ült, hogy sok-sok kilométert megtéve népszerűsítse az autonómia fogalmát. A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által szervezett túrán sikerült lencsevégre kapni Toró T. Tibort, Szilágyi Zsoltot és Sógor Csabát is.
10:00
Jó reggelt, Magyarország! - Orbán Viktor politikai kiáltványa Tusnádfürdőn
Orbán Viktor (a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke), beszélgetőtárs: Németh Zsolt
Orbán Viktor a XVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem zárónapján tartott előadásában szólt a magyarországi belpolitikai és a nemzetpolitikai helyzetről, valamint a Fidesz nevében kiadott egy kiáltványt arra vonatkozóan, hogy az aláírók elítélik a hazugságra épülő magyarországi kormányzati kommunikációt.
A víz megtalálja az útját – villáminterjú Tőkés Lászlóval
A romániai forradalom vezéralakja, aki elesettségében és erőtlenségében vált hőssé, ma a megdermedt és konformistává vált erdélyi politika új utakra vezetése mellett állt ki. Aki a román börtönből a szabadságról üzent a magyarságnak, ma az autonómia és a politikai sokszínűség ügyéért küzd.
Üzenj Te is!
Impresszum